Art Revisited logo Since 1982
Login
Home Artists Walter Brems
Back to search

Walter Brems

Walter Brems Walter Brems is geboren te Reet (België) in 1947. Studeerde aan het Koninklijk Atheneum te Boom, aan de Gem. Academie v/schone kunsten te Niel, tekenen- schilderen en grafische vormgeving aan de Kon. Academie v/schone kunsten te Antwerpen.
Zijn werk straalt niet direct heel veel vrolijkheid uit. Maar hebben wel een ongeloflijke aantrekkingskracht. Onder meer door de sobere kleuren in de achtergrond waartegen we vooral veel verstilde meisjes- en vrouwenfiguren zien.
Haast overdreven realistisch maar wel schitterend gefigureerd. In zichzelf gekeerde beauty's, volkomen emotieloos, ze lachen noch wenen. Hen sensualiteit boeit enorm. Dromerige blikken. Waar denken ze aan, waarnaar kijken ze?

Ook stralen zijn werken een grote leegte uit. Niets voor niets wordt hij wel eens betiteld als de "schilder van de stilte".

De werken van Walter Brems zijn een spiegel van diens ziel. De grote moeite die hij heeft met de alom heersende oppervlakkigheid, de onpersoonlijkheid van de huidige maatschappij, de treurnis om de mooie dingen die verloren gaan, dit alles komt tot uiting in zijn wel heel bijzondere, soms ronduit mysterieuze werken.

De schilderijen van Walter Brems zijn een steeds herhaald en vernieuwd monument van diepzinnigheid, van verbazingwekkende virtuositeit die sensibiliteit niet uitsluit maar eerder opdrijft, van zegging die duidelijk is en toch met mysterie geladen.

Products

Artworks