Art Revisited logo Art Revisited 40 years
Login
Home Artists Marten Huitsing
Back to search

Marten Huitsing

Marten Huitsing Marten Huitsing (1965) heeft bijna zijn hele leven in Bedum gewoond, een mooi dorp vlak boven de stad Groningen. Hij studeerde aanvankelijk werktuigbouw en elektrotechniek, maar (her)ontdekte later pas weer zijn talent voor het schilderen.

Opleiding: Na een zeer korte periode van zelfstudie is hij in 2005 toegelaten tot de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen. Hij behoort dan ook tot de eerste lichting van deze academie. Marten Huitsing is in 2010 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.
"Als kind heb ik wel een klein beetje getekend maar, ondanks mijn interesse in schilderen, is het toen niet verder gekomen. Nu is schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik schilder graag zo natuurgetrouw mogelijk en dat kunnen landschappen, stillevens of mensen zijn. Dit laatste is voor mij de grootste uitdaging."

In de schilderijen van Marten Huitsing herken je de waardering voor het werk van de klassieke grootmeesters. De kleine verhaaltjes zijn vaak hebben een melancholische inslag en lijken de tijd even stil te zetten. Schoonheid en éénvoud zijn de sleutelwoorden die op zijn werk van toepassing zijn.

Marten heeft les gehad van de volgende docenten: (in chronologische volgorde) Tom Hageman, Xandra Donders, Jan van Loon, Miranda van Gelderen, Riny Bus, Chris Herenius, Ben Rikken, Peter Durieux, Joost Doornik, Eric Bos, Flip Gaasendam, Ralph Douglas, Matthijs Röling, Doriene Kuipers, Juane Xue, Piet Sebens, Herman van Hoogdalem, Henk Helmantel, Rein Pol, Gerrie Wachtmeester. En workshops van o.a. Ed Ubels (fotografie en digitale technieken), Janke de Vries (fotografie), Wim Jonkman (steendruk) en Roy Greve (boetseren).

Products

Artworks