Art Revisited logo Since 1982
Login
Home Artists Ger Stallenberg
Back to search

Ger Stallenberg

Ger Stallenberg is geboren te Maastricht in 1959. Van 1974 tot 1979 studeerde hij aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Sinds 1997 is Het Ware Huis in Lage Mierde zijn thuisbasis. Hier heeft hij zijn atelier en galerie waar hij naast zijn eigen schilderijen ook een uitgebreide verkoopcollectie Art Nouveau en Art deco heeft die tevens een grote bron van inspiratie vormt voor zijn eigen werk.

Hij wordt geïnspireerd door symbolisme en Art Nouveau kunst van rond 1900. In die kunst ontwaar je een bovennatuurlijke dimensie, en een grote liefde voor de natuur. Een bepaalde stilering, kleurpalet en sfeerlicht maakt alles tot een eenheid. Op een hedendaagse manier is dat ook allemaal terug te vinden in zijn schilderijen.

Hij blijft daarbij wel zo dicht bij de realiteit dat fantasiewerelden vermeden worden. De verwondering over de natuur en het leven is steeds het onderwerp van zijn schilderijen. Met oog voor detail en een uitgewerkte laag over laag techniek, probeert Ger Stallenberg een beeld op te roepen dat het mysterie van het bestaan weergeeft. Hoe meer je kijkt hoe meer je ziet. Zo weet hij in zijn schilderijen alledaagse zaken om te vormen tot visuele poëzie. Met deze poëzie van licht en kleur slaagt hij erin het schijnbaar realistische tafereel een meerwaarde te geven. Hij probeert in zijn werk het alledaagse te laten verwijzen naar het eeuwige. Een bloem die pronkt op de voorgrond staat in een landschap dat de eeuwen trotseert. De wisselwerking van cultuur met natuur is een vaak terugkerend thema in het werk van Ger Stallenberg. Een wisselwerking die tegenstellingen laat zien, maar ook aanvullingen en verrassende overeenkomsten. De schilder noemt dit gegeven een harmonie van contrasten! Realisme en fantasie gaan hierbij hand in hand. Het werk biedt de beschouwer alle mogelijkheid om weg te dromen om zo een eigen sfeer op te roepen. De bijzonder verfijnde stofuitdrukking en het heldere kleurgebruik geven het werk van Ger Stallenberg een enorme zeggingskracht die tijdloos is te noemen.

Products

Artworks